Algemene informatie EPS

98 % lucht

Geëxpandeerd polystyreen (EPS of piepschuim) bestaat voor 98% uit lucht. Dit maakt polystyreenproducten hulpbronnenefficiënt. Hulpbronnenefficiëntie wordt gedefinieerd als het op een duurzame manier gebruiken van de beperkte hulpbronnen om de impact ervan op het milieu te beperken. Polystyreenverpakkingen zijn de lichtste verpakkingsoplossing die er is. Gewichtsbesparing is een van de meest gewaardeerde voordelen van EPS. Hierdoor is EPS ook gemakkelijk te transporteren. De uitzonderlijke kenmerken zijn onder meer duurzaamheid, veelzijdigheid, schokabsorptie en isolatievermogen.

100 % recycleerbaar

Polystyreen is een milieuvriendelijk polymeer. Het is 100 procent recyclebaar. Het wordt meestal gerecycleerd en gesmolten tot 1/90ste van het oorspronkelijke volume. Vervolgens wordt het omgezet in strakke stenen. Polystyreen kan ook worden gerecycleerd met behulp van vloeibare koolwaterstof, bekend als limoneen, die kan worden gewonnen uit citrusvruchten. Limoneen lost het schuim letterlijk op. Deze vormen van EPS kunnen naar fabrieken worden getransporteerd voor hergebruik. De eenvoudigste manier om polystyreen te recycleren is door het voor andere doeleinden te hergebruiken.

De beste isolator

Geluidsisolatieoplossingen van polystyreen worden veel gebruikt in theaters en operahuizen. Vergeleken met veelgebruikte isolatiematerialen zoals hout, karton, wol enz. is polystyreen het meest kostenefficiënt en superieur van allemaal. De samenstelling van EPS bestaat in principe voor 98% uit lucht. Lucht is een slechte warmtegeleider, waardoor EPS uitzonderlijk goed de warmteoverdracht blokkeert. De thermische weerstand is ver boven alle andere isolatoren.

Brugstraat 25
B-8720 Oeselgem

+ 32 9 388 51 19